Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kuplapaja VW Rally Series

Kilpailukalenteri 2022

22.1.2022 Kuhmoisten Sora ralli

19.2.2022 Savonlinna ralli

21.5.2022 Kaakkoisralli Kotka

18.6.2022 AutoGlym ralli Kangasala

12-13.8.2022 Lahti Kansallinen ralli

10.9.2022 Rally of the 1000 Lakes rally Jyväskylä

1.10.2022 Rantaralli Mynämäki Naantali

Jos alkukauden ensimmäinen tai toinen talviosakilpailu perutaan niin koitamme saada luokan sarjakilpailuksi Hamun Laukaa 29.1.2022 Habittaako 3.0 rallin.

Eli ajamme siis HRT Historic rally Trophy sarjan ensimmäisenä täyteluokkana.

xx

Tarkoitus olisi myös vierailla Ruotsin Eskulstuna rallissa 17.9.2022 mikäli maailmantilanne sen sallii (Covid 19)

Vi har också planerad att åka i Sverige Eskilstuna rally 17.9.2022, om det är möjligt (Covid 19)

Maybe Sweden Eskilstuna rally 17.9.2022, if it possible (Covid 19)

Viellicht auch Schweden Eskilstuna rally 17.9.2022, wenn es möglich ist zu organisieren (Covid 19)

xx

Kisakooste Savonlinnasta tässä linkki video

Kisakooste Kuhmoisten rallista tästä linkistä

xx

Uusia ja paluumuuttajia ilmoittautui rallisarjamme kärkikahinoihin

Kauden 2022 Kuplapaja rally series toinen osakilpailu ajettiin Savonlinnassa. Järjestäjä oli loihtinut hienon ja haastavan reitin. Luntakin oli riittävästi, lumi suorastaan heitti autot takaisin tielle. Keli muutenkin pakastui sopivaksi juuri ennen kilpailun alkua.

Mukaan saatiin nyt jo 8 autoa mikä on hieno määrä! Kaiken lisäksi kaikki autot saatiin myös maaliin. Sarjaan paluun teki Kari Aaltonen, joka vihdoin sai auton viivalle. Tiukkaa se tälläkin kertaa teki mutta alkupikkuongelmien jälkeen paluu oli hienoa katseltavaa. Myös Riihimäen Miika Leino oli nyt kanssa mukana. Auto oli vielä hieman pikkuvikainen, mutta myrskyvaroitus on annettu.

Kisa alkoi kuitenkin perinteisesti Kari Haapalaisen komennossa. Esa Niittymäki jäi reilu 40 sekuntia ja Aaltonen yli 50 sekuntia. Seuraavat Leino +1,04, Mika Hannu +1,31, Juhani Jyränkö +1,40, Juha Liukkonen +1,51 ja Jukka Laine +1,58. Pätkä oli pitkä lähes 20km joten erotkin kasvoivat heti suuriksi. Aaltosella oli öljyvuotoa, mutta se saatiin korjattua pois häiritsemästä.

Ek 2 ajettiin samaan putkeen. Tämä olikin hieman raskaampi pätkä vaikkakin lyhyempi. Uraa oli pätkällä reilusti mutta ihan kuitenkin ajettavissa. Liukkonen nousi nyt muistaakseni ensimmäistä kertaa rallisarjassamme pätkävoittajaksi! Huimat lähes 7 sekunnin pohjat! Onnea lähes 65 vuotiaalle! Seuraavat sijat Aaltonen, Niittymäki ja Leino. Haapalaisella alkoi vaihdelaatikko pitämään ääntä ja kakkonenkin katosi mutta kuitenkin hyvää vauhtia. Sijat 6-8 menivät Hannu, Laine ja Jyränkö.

Sitten pieni tauko ja suunta kohti kolmosta. Haapalainen löysi hyvän rytmin kolisevalla laatikolla ja ajoi pohjat. Niittymäki ja Aaltonen kanssa hyvää kisaa ja ero ennen viimeistä pätkää heillä oli vain 0,5 sekuntia. Liukkonen nousi jo neljänneksi.

Vielä viimeinen eli 25 km pitkä pätkä pimeässä. Olihan hieno EK! Ukot vetivät sydämmensä kyllyydestä ja Haapalaiselle pohjat. Ei kuitenkaan minuuttitolkulla vaan Aaltonen jäi vain 6,7 sekuntia ja nousi täten kakkoseksi kisassa jättäen Niittymäen taakseen. Hannukin kaivoi edellisessä kisassa kadonneet itsetunnon rippeet kasaan ja nyt tuli ek neljäs sija. Leinolla irtosi vaihdekepin siirrosta ratkaiseva lukituspultti ja aikaa tuhraantui melkoisesti.

Lopputuloksissa siis Kari Haapalainen Joona Ikävalko voitto. Kari Aaltonen ja Mika Sarekivi kakkosiksi. Kolmas Esa Niittymäki Markus Räty. Neljäs Juha ja Vesa Liukkonen, viides Mika Hannu Ari Naarajärvi, kuudes Juhani Jyränkö Antti Lampila, seitsemäs Jukka Laine Ari Kujanpää ja lopussa teknisistä ongelmista kärsinyt Miika ja Tommi Leino sija 8. Talvikausi on nyt paketissa ja toukokuussa jatketaan!

Power Stagen voitto: Kari Haapalainen (jakamatta)

Kisan säväyttäjän palkinto: Miika Leino (jakamatta)

xx

Kuplapaja VW rallyseries ensimmäinen osakilpailu ajettu Kuhmoisissa

Kilpailun kuuluttaja puhui kisaan lähtiessä, että nyt on sitten vaativa reitti Pohjois - Pirkanmaan Kuhmoisissa ajettavalla reitillä. Kaikki meidän viivalle saapuneet eivät kuulleet tätä tarpeeksi selvästi. Eräät jopa ajattelivat, että kun suurmestari Eerola on pois viivalta, niin pakko ottaa myös nollat.

Nimittäin jo 500 metrin jälkeen nypyn jälkeen oikea ja käytännössä Esa Niittymäen kisa oli siinä. Auto syvälle hankeen. Porukka sai auton tielle mutta pakoputki irtosi liitoksestaan ja laturin valo paloi. He saivat auton maaliin pätkältä, mutta päättivät keskeyttää.

Kari Haapalaiselle pohjat, Juha Liukkonen oli valmistautunut myös hyvin ajellen aikaisemmin jopa sprinttejä sekä Saukkolaa ja tuli nyt toiseksi. Mika Hannun auto valmistui myös viimeisellä viikolla, auto pelasi hyvin ja kolmas sija. Neljänneksi Jukka Laine, jonka autoon ei suurempia huoltoja viime kisan jälkeen tarvinnut tehdä.

Ek ykkönen oli kääntyilevää ja hienoa rallitietä, niin myös ek 2. Ja siellä kävi niin, että maaliin tuli vain kolme autoa kun Hannun auto lipesi hankeen ja nostoyrityksistä huolimatta sinne se myös jäi. Haapalaiselle pohjat, Liukkonen toinen ja Laine kolmas.

Ek 3. Liukkosen lohkon liimauskorjaus alkoi pettämään ja kytkin alkoi luistaan koska öljyä suihkutti kytkinlevylle. Haapalainen latoi vakuuttavat pohjat. Laine nyt hienosti toinen ja lähes samalla ajalla Liukkonen kolmas.

Ek nelonen oli pitkä lähes 21 km ja homma alkoi olemaan selvä. Haapikselle yli minuutin pohjat Liukkoseen ja Laine kolmas. Kun myös ek 5 mentiin samassa komennossa oli Kari Haapalainen / Markus Oksanen voitto selviö, Juha Liukkonen – Vesa Liukkonen toisiksi ja kolmansiksi Jukka Laine – Ari Kujanpää

Sarjamme jatkuu Savonlinnassa kuukauden kuluttua, toivottavasti saadaan lisää autoja viivalle!

Power Stagen voitto: Kari Haapalainen (jakamatta)

Kisan säväyttäjä palkinto: Juha Liukkonen (jakamatta)

Teksti: Kuplapaja VW rally series tiedotus